Navigace

Obsah

Projektový den ve škole 20.10.2021

Typ: ostatní
Další čokoládové dopoledne v rámci EVVO, tentokrát pro žáky 7.B třídy.

Nejdříve se žáci seznámili s problematikou palmového oleje, který se používá jako složka čokolády. Dozvěděli se, jak dokáže palma olejná během několika let zlikvidovat živiny v půdě. Tyto tropické oblasti se stávají nevyužitelné pro další zemědělskou činnost.  Postupně došli k závěru, že by lidé měli začít dávat přednost potravinám, které neobsahují tuto surovinu. Překvapením pro mnohé žáky byla skutečnost, že tropický deštný les dnes už není považován za plíce světa. Množství vyrobeného kyslíku v těchto oblastech se rovná spotřebě.  Zabrousili do historie čokolády a do  její výroby. Vyzkoušeli si různé aktivity související s tematikou čokolády. Závěrečnou tečkou byla ochutnávka kakaových bobů a výroba vlastní čokolády. Všechny skupinky se aktivně pustily do výroby čokolády na základě několika dodaných receptů. Nejvíce si žáci pochutnávali na horké čokoládě, výrobky si doplnili o sladkosti v podobě oříšků, sušeného ovoce, kokosu. Čokoláda se všem podařila, žáci odcházeli na odpolední výuku s úsměvem na tváři.


Vytvořeno: 21. 10. 2021
Poslední aktualizace: 21. 10. 2021 07:44
Autor: Správce Webu