Navigace

Obsah

Projektový den ve výuce 20. 4. 2022 (9.B)

Typ: ostatní
V úvodu projektu se žáci 9. B dověděli, že palmový olej je nenápadnou součástí našich oblíbených jídel, kosmetiky, čisticích prostředků, a tedy i naší oblíbené čokolády.

V posledních letech se stalo toto téma oprávněně diskutovaným tématem. Jeho dopady dosahují neuvěřitelných měřítek, která jsou většině z nás skryta. Pěstování palmy olejné může za nejvyšší procento odlesňování deštných pralesů, přispívá k oteplování a k ničení ekosystémů planety. Postupně děti došly k závěru, že by se měly výrobkům obsahujícím palmový olej vyhýbat.

Zajímavá pro žáky byla i výprava do historie výroby čokolády. Odkud pochází čokoláda? Kdo ji jako první dovezl do Evropy? Kde se nejvíc jí a kde se nejčastěji pěstují kakaové boby? Co se skrývá pod spravedlivou čokoládou? Všechny tyto otázky byly zodpovězeny. Součástí čokoládového dopoledne byly i tvůrčí aktivity, skupinová práce.

Na závěrečnou část projektu se žáci těšili asi nejvíc. Mohli ochutnat kakaové boby a pustit se do výroby samotné čokolády. Z fotek je patrné, že si na „své“ čokoládě pochutnali.


Vytvořeno: 25. 4. 2022
Poslední aktualizace: 25. 4. 2022 09:08
Autor: Správce Webu