Nejdříve se žáci seznámili s problematikou palmového oleje, který se používá jako složka čokolády. Dozvěděli se, jak dokáže palma olejná během několika let zlikvidovat živiny v půdě. Tyto tropické oblasti se stávají nevyužitelné pro další zemědělskou činnost. Postupně došli k závěru, že by lidé měli začít dávat přednost potravinám, které neobsahují tuto surovinu. Překvapením pro mnohé žáky byla skutečnost, že tropický deštný les dnes už není považován za plíce světa. Množství vyrobeného kyslíku v těchto oblastech se rovná spotřebě. Zabrousili do historie čokolády a do její výroby. Vyzkoušeli si různé aktivity související s tematikou čokolády. Závěrečnou tečkou byla ochutnávka kakaových bobů a výroba vlastní čokolády. Všechny skupinky se aktivně pustily do výroby čokolády na základě několika dodaných receptů. Nejvíce si žáci pochutnávali na horké čokoládě, výrobky si doplnili o sladkosti v podobě oříšků, sušeného ovoce, kokosu. Čokoláda se všem podařila, žáci odcházeli na odpolední výuku s úsměvem na tváři.